Återkomst och avstämning av augusti

Ja jäsingen, eller vad säger man…? Det här liknade ingenting, och blev lika mycket av det. Lustan har börjat smyga sig tillbaka litet, vi får se om det blir andra gången gillt. Jag hade en del idéer och saker jag tänkte få ur mig här, vilket kanske kommer retroaktivt. Avstämningen för augusti var i princip helt färdigskriven så jag daskar ut den som den är. Sedan kommer några tillbakablickar i senare inlägg.

Nu har andra månaden passerat sedan jag fick den goda idén att börja skriva häringa. Det har varit en ingalunda aktiv månad här. Jag återkom till jobbet, där inget varken var där det skulle eller ibland ens existerade. Allt fokus har gått till att väcka min hjärncell. Det har börjat gå åt rätt håll, så förhoppningsvis händer det lite mer här också.

I tabellen nedan tänker jag att jag redovisar de rörliga poster som man gärna spenderar lite extra på, t.ex. mat osv. De poster som inte gärna avviker i vanliga fall redovisas här om ändå så skulle vara fallet, jag slänger även någon kommentar om vadan detta. Om inget annat nämnes så amorteras 915 kr till anuslånet (blancolånet).

I augusti månad inkasserades 28 645 kr. En månad helt i det ordinära. Nästa månad blir marginellt vackrare då lönerevisionen daskas in, litet ökning plus en liten slant retroaktivt.

Utgifter

VarsförnågotUtfallBudgetDiff.Kommentar
Mat1 000 kr2 000 kr1 000 krJag och nyopererad dogg vistades hos min ömma moder ett litet tag under den första kureringstiden vilket innebar lägre matkostnad. Väl hemma plockades det ur frysen.
Bil1 400 kr2 000 kr600 krJag har varit en jävel på att ta cykeln till jobbet.
Dogg1 450 kr2 000 kr550 krMin del av doggdagis.
Äta ute + alkohol1 000 kr0 kr-750 krAlkohol hela 59 kr (AW happy hour). Resten har varit utemat, en liten finare måltid och ett par luncher på jobbet.
Nöje670 kr0 kr-670 krEtt par golfrundor den här månaden
Övrigt230 kr0 kr-230 krHär höll jag mig i skinnet hyfsat jämfört med föregående månad. Hälften av detta är för att jag tog miste av någon tidnings corona-erbjudande. Jag blev tvångsfakturerad på 119 kr.
Summa5 750 kr6 000 kr250 krJa, men inte så illa pinkat ändå!

Tanken är att underskottet ska dras från “fickpengar”. Fickpengen är på icke mer än 3 000 kr och för den med en matematisk hjärnhalva (eller i alla fall en hjärnhalva) kan se och inse att underskottet den här månaden är på aningen mer än så. Det som fick ta stryk här var sparandet på 6 000 kr, semestertillägget jag sparade från förra månaden, ovan nämnda tillägg den här månaden samt nästa månads fickpeng (jag säger åter fan…!).

Övrigt-posten den här månaden är en liten jävel för det är saker jag egentligen införskaffat förra månaden men där fakturan kommer den här månaden. Det är delvis på grund av den här övrigt-posten som jag beslutade mig för att ta mig i nackskinnet och hyvla mig lite med en rubank då det uppenbarligen inte svider nog med att bara se kontoutdraget. Vad jag tror jag nämnt i något tidigare inlägg så kommer jag framöver att så fort jag köpt något med kreditkortet lägga över motsvarande summa från fickpengen till mitt räkningkonto och se kostnaden samma månad i stället. Då har jag inte möjlighet att spendera mer än vad fickpengen låter mig och det kanske blir enklare att följa skiten… nåväl. Hur “bokför” ni utgifterna ni pungar med kreditkort?

Sparande

Ja fy fan säger jag en tredje gång… Det blev ändock 1 000 kr till fonderna på avanza och sparkvoten den här månaden landade på ynka 3 %. Mitt nuvarande mål är att jag ska ha en sparkvot på minst 20 % där amortering av bolånet inte är medräknat. Så… ja… ingalunda i närheten den här månaden.

Portfölj

Det är ju som sagt inte mycket att hänga i granen ännu, men det är väl lika bra att komma igång med skiten likväl.

Mina “wild card”-aktier som blev kvar sedan jag mer eller mindre länsade mitt konto går det åt helvete med, -17,19 %. Jag borde väl egentligen kanske sälja av skiten och skaffa något mer stabilt där, men samtidigt så när jag köpte dem hade jag mentaliteten att går det åt helvete så är det skit samma och då gör det mig inte så mycket ändå. Då bestod de ju visserligen av kanske 5 – 10 % av portföljen och inte närmare 80 % som nu. Summan där 31 juli var i alla fall 22 475 kr.

Fonderna klarar sig aningen bättre och ligger efter juli månad upp 3,91 %.

Inte en jättefestlig uppföljning av portföljen ännu. Jag är lite kluven kring vad jag ska göra med fonderna, antingen kör jag på med dem så länge eller så säljer jag av dem och börjar kika på utdelningsaktier. Det är dit jag vill senare, och har som ett “mellanmål”. Hur hade folk utanför pluskans sömmar resonerat här?236

Penningar i penningpungen till blancolån 10 745 kr/ 44 895 kr
0%
Sparkvot 35 % (Mål 20 %)
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.