Doggen till veterinären och stå inte med byxan nere

Ja, nu gör sig djurägandet varse om oförutsedda utgifter. Doggen blev akut sjuk och fick åka in till veterinären. Hon repar sig bra nu så det var väl för väl. Men inte nog med att husse blir orolig, det kostar en slant efteråt också.

Vad jag tidigare nästan var inne på var att använda mina 10 000 kr från mitt mesiga buffertkonto för att göra en extraamortering på blancolånet. Tanken var att jag ju har mitt kreditkort som jag använder som buffert vid oförutsedda händelser. Men den här händelsen lös mig lite i ansikten och gav mig en lätt örfil och sa att det kanske är bra att ha kvar i alla fall 10 000 kr på ett sparkonto så man inte står där med byxan nere ändå. Även om jag löser det med kreditkortet endast så skulle det innebära att jag, när fakturan kommer, behöver nalla från den budgeterade penningen som är tänkt att gå till spar/amortering vilket vore försmädligt.

Så för att ingalunda stå med byxan nere har jag ett “Byxan på – konto” med 10 000 kr som finns som ett skärp som håller allt uppe. Det gick ihop sig ganska väl ändå eftersom jag den här månaden fick ut mitt friskvårdsbidrag samt ett cykelbidrag som lindrade notan lite. I och med det så är veterinären betald och jag har fortfarande 10 000 kr på mitt mesiga buffertkonto (nu mera Byxan på – kontot). Vad som kan tänkas vara en rimlig summa i min situation att ha på detta konto blir till diskussion i ett senare inlägg. Avanza fick sig skickat 1 000 kr men resten som skulle gått till sparande gick till doggdoktorn.

Bättre lycka nästa månad!

1 reaktion på ”Doggen till veterinären och stå inte med byxan nere”

  1. Pingback: Månad juli under granskning – första månaden till ända – Pluskan och jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.