En gång för länge sedan…

En gång för länge, länge sedan...

… fanns en pojke med omåttlig lusta. Mest för datorspel, godis och läsk. Men i sinom tid smög sig även en lusta in för att ha en sjujäsingens pluska… en pluska till frihet.

I mina sena tonår blev jag biten av aktier, jag tyckte det var väldigt intressant att läsa på om olika strategier, men jag gjorde inte så mycket efterforskning kring specifika företag. Jag fastnade för just utdelningsaktier. Tanken på att, en dag, kunna leva på utdelningar var mycket trevlig och jag skred till verket. Jag siktade in mig på stabila företag, enligt andra, och fyllde på regelbundet.  Jag jobbade extra under min studietid och handlade aktier för studielånet och levde på lönen.

Bild på den årliga utdelningen

Årlig utdelning

Det började bra, hyfsad värdeutveckling och stadig ökning av den årliga utdelningen.
Sedan fick jag den briljanta idén att jag skulle byta taktik… Högre risk för potentiellt högre avkastning. Mitt resonemang löd som sådan att i och med att största delen av mitt innehav var studielånet gör det inget om jag skulle ha fel när jag väljer bolag. Detta eftersom att nästan alla mina studiekamrater redan har satt sprätt på hela sina studielån på saker som McDonken, öl samt gin och julmust. Antingen förlorar jag allt, och är i samma sits som mina polare, även jag med några skrovmål från McDonken och en ansenlig mängd gin i magen. ELLER…. så prickar jag rätt och har gjort en sjujävla bra affär, OCH(!!) ändock fått mina burgare och sprit. Det kan ju inte vara något annat än ett vinnande koncept, således en oomkullrunkelig strategi!

Årlig utdelning

Sagt och gjort. Mina stabila innehav såldes sakta men säkert, eller snabbt och resolut, till förmån av bolag som jag ansåg borde kunna mångdubblas inom en viss, odefinierad, tid. Stanna nu upp en minut och försök förutsäga hur det slutade.

Nu gissade du säkerligen på att det gick åt helvete för mig. Och det gjorde det också. Icke desto mindre skit gick det när jag fick sälja av mestadels av det jag hade kvar för att köpa min bostadsrätt. Å andra sidan så kanske det var bättre placering än dåvarande innehav, men men…

Utveckling sedan start

Som synes har jag lite att ta igen. Jag nämnde litet om hur portföljen såg ut och en vag tanke i mitt första inlägg. Yttermera kan vi ju se en liknande trend nu även det senaste. Lite har hänt sedan dess i alla fall, vilket kommer i ett senare inlägg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.