Håll i slantarna i augusti – fattigmånad

Juli månad var inte så inspirerande. Höga utgifter, dels olyckliga i form av att doggen blev sjuk, men även att kortet gick varmt för onödiga ting… Förhoppningen är att augusti månad blir en ljuvare historia, och blir möjligen så om mina mål för månaden hålls. I går började jag jobbet igen och blickar jag tillbaka har en stor pengabov varit att jag (extremt onödigt nog) tagit bilen till jobbet, där parkeringen är dyr, samt att lunchen har blivit förtärd på godtycklig restaurang. Således är målen för augusti ätna ur låda! Ytterligare mål är att cykeln skola tagas till arbetsplatsen.

Än så länge ser det ljuvt ut på cykelfronten, 2/2 dagar cyklade. Lunch var medhavd dagen till ära, men första dagen blev det ett utebesök med kollegorna, vilket var trevligt. Men framöver är det skärpning som råder. Som jag nämnde i förra inlägget så fick min nöjespeng ta stryk till “förmån” för förra månadens bravader. Jag tror jag hade ca 700 kr att roa mig för den här månaden, där 180 kr redan är väck för utemat samt 285 kr för en greenfee. Det innebär att jag har knappt 250 kr kvar den här månaden. Spänningen är olidlig! Kan han hålla i pungen?… penningpungen?

Framledes tror jag att jag kommer försöka ha lite avstämningar veckovis för att se hur jag ligger till i månaden. Det kanske kan påminna mig om att inte släppa taget och “unna mig” en liden, liden lunch på restaurangen till exempel. Nåväl…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.